Verktøy­kasse for arbeids­givere

Enten du administrerer pensjonsordningen på vegne av apotekene, eller er den i apoteket som er pensjonskontakt, så finner du verktøyet som gjør det lettere å svare på spørsmål om pensjon her.

Når du skal rekruttere, har du tenkt på at stillingsutlysningen er kandidatens første møte med dere?

Her finner du tips til hvordan du kan bruke oss i rekrutteringen.

Når du skal informere

Min side for medlemmer

Min side er våre innloggede sider for medlemmene, og gir en full oversikt over medlemskapet. Det er viktig at du som arbeidsgiver informerer nyansatte om denne tjenesten, men også minner andre ansatte om hva de kan finne her.

Her finner du mer informasjon om innlogging til Min side.

Faktaark

Her finner du faktaark om produktene som POA-ordningen består av og som du kan laste ned, skrive ut og gi til alle ansatte som vil vite mer om ordningen.

Send de ansatte på kurs

Å sende ansatte på kurs  for å lære mer om pensjonsordningen er et godt tiltak som ivaretar informasjon om en viktig del av ansettelsesvilkårene - enten de er nye eller har jobbet en stund i virksomheten. SPKs kurstilbud er åpent for medlemmer i apotekordningen. I tillegg tilbyr SPK egne skreddersydde kurs for POA.

Gå til kursprogram og påmelding på spk.no (du forlater nå sidene til apotekordningen).

Last ned aktuelle intranettsaker

Her finner du ferdige tekstforslag til aktuelle saker om hva Pensjonsordningen for apotekvirksomhet handler om, og som du fritt kan laste ned for internt bruk. Vi legger jevnlig ut nye saker.

Når du skal søke om pensjon for en ansatt

Hva gjør du når du skal pensjonere en ansatt, eller endre en eksisterende pensjon? Det er noen forskjeller i pensjoneringsprosessene ved de ulike pensjonstypene.

Slik pensjonerer du ansatte

Pensjonering på 1-2-3

Du kan også laste ned veiledningen "Pensjonering på 1-2-3", som er en steg-for-steg veiledning i hvordan du går frem når du skal søke om pensjonering ved ulike pensjonstyper.

Gå til veiledningen

Informasjon på engelsk

Her finner du informasjon om Pensjonsordningen for apotek på engelsk. Den kan brukes til kjedeeiere, arbeidsgivere og medlemmer som ønsker lettfattelig informasjon om apotekordningen på engelsk.

The Pension Scheme for the Pharmacy Sector

For deg som har ansvaret for økonomien i pensjonsordningen

Statens pensjonskasse kan levere skreddersydde rapporter, analyser og statistikker til virksomheter i Pensjonsordningen for apotekvirksomhet.

Les mer om hva vi tilbyr og finn link til bestillingsskjema for regnskapsleveranse her. (Du forlater nå sidene til apotekordningen).

Ønsker du et kurs eller en gjennomgang av pensjonsordningen?

Vi kan komme til dere og gi dere en gjennomgang av pensjonsordningen i deres virksomhet. Dette kan være produktgjennomgang eller en gjennomgang av økonomien i ordningen. Ta kontakt med oss på bedriftsservice@spk.no og vi kan avtale tidspunkt for et møte med dere. Dere kan også melde dere på et av SPKs faste arbeidsgiverkurs- som er åpent for POA- eller bestille et skreddersydd kurs.

Finn relevant kurs på spk.no og meld deg på (du forlater nå sidene til apotekordningen)