Vi setter ned renten med 0,25 poeng fra 1. november

Fra 1. november 2014 vil den nominelle renten for boliglån i Statens pensjonskasse være 2,472%. Neste mulige renteendring blir 1. mars 2015.

Normrenten, som styrer renten hos oss, går ned fra 2,75 % til 2,50% . Det betyr at den nye nominelle renten for månedlige terminer i Statens pensjonskasse 1. november vil bli satt ned til 2,472 %, mot 2,716 % i dag.

Slik beregnes renten

Som medlem hos oss kan du søke om inntil 1,7 millioner kroner i lån. Dersom din partner også er medlem, kan dere låne 3,4 millioner til sammen.

Gå til boliglånssiden


Spar penger

Vi tilbyr samme lave rente på hele lånebeløpet, også dersom du låner med sikkerhet inntil 80 prosent av markedsverdien på boligen. Selv om lånebeløpet ikke skulle være høyt nok til å finansiere hele lånet du trenger, vil det ofte lønne seg å låne det du kan i Statens pensjonskasse og resten i banken.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at vår rente er gjennomsnittlig ett prosentpoeng lavere enn i andre banker. Her ligger det med andre ord til rette for å spare flere tusen kroner i året.

Figuren viser forskjellen mellom den gjennomsnittlige renten på boliglån hos oss og i banker. Tallene er hentet fra Statistisk sentralbyrå, og er oppdatert til og med 1. kvartal 2014.

Prøv vår lånekalkulator