Pensjonsordningen for apotekvirksomhet

Pensjon fra første krone

(Oppdatering april 2024) Tidligst fra 1. januar 2025 får du pensjonsopptjening selv om du jobber i en stilling under 20 prosent. Dette kalles pensjon fra første krone.

Publisert 18.04.2024

Stortinget har bestemt at det ikke lenger skal være en minstegrense for medlemskap i offentlige pensjonsordninger, og denne endringen påvirker også Pensjonsordningen for apotekvirksomhet (POA).

Dette er en gladmelding til alle ansatte som i dag jobber mindre enn 20 prosent av full stilling – en gruppe som særlig består av unge, studenter og kvinner.

Endringen vil gi like regler innen offentlige, kommunale og private tjenestepensjonsordninger, og gjøre det litt lettere for folk å forstå regelverket. Endringen gjelder tidligst fra og med 1. januar 2025 og ikke for arbeid før denne datoen. (Tidligere kommunisert dato var 1. juli 2024. Dette er nå forsinket).

Du som tidligere har arbeidet under 20 prosent får med denne endringen flere rettigheter med regelverksendringen. Du får rett til økonomiske støtteordninger i tilfelle sykdom og død, og du sparer til livsvarig alderspensjon og AFP.

Du trenger ikke gjøre noe selv. Arbeidsgiveren din melder fra til oss.

Du som allerede får utbetalt alderspensjon fra POA bør være oppmerksom på at dersom du fortsatt jobber i en liten stilling i et apotek etter 1. januar 2025, så vil du bli meldt inn i POA igjen. Alderspensjonen din vil da bli redusert.